Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou är smart, skarp och personlig. Hon pratar och skriver på ett enkelt sätt om svåra saker och ställer frågor som få törs ställa: om fördomar, kvinnoförtryck, rasism och mänskliga orättvisor.

Hon är journalisten, programledaren, författaren, föreläsaren, moderatorn och människorättsaktivisten som nyligen kom ut med sin sjätte bok »Kaos« ett grekiskt krislexikon. Hon är  hyllad och flerfaldigt prisbelönt för sina insatser och böcker. En av de mer kända är boken »Bortom mammas gata« som kom 2001.

Alexandra föddes i en rumänsk tvättstuga av grekiska föräldrar, växte upp i en utarmad grekisk bergsby med sin mormor Sofia som varken kunde skriva eller läsa och flyttade som sexåring till paradiset Rinkeby.

Som kvinna med invandrarbakgrund, ett arbetarklassbarn som växte upp med en ensamstående mamma i Sveriges fattigaste förort, har Alexandra gjort en lång resa. Av egen kraft.

Alexandra har i många år utmanat politiker och makthavare för att ge röst åt utsatta grupper. Nu, när hon behövs som mest har hon skaffat sig en plattform som få i Sverige har idag.

 

 

www.pascalidou.se

www.pascalidou.se/blog